IGTV tarih oluyor! Instagram Video duyuruldu!

Instagram önceki akşam büyük bir kesintiyle gündeme geldi. Gece geç saatlerde kullanıcılar tekrardan platforma erişmeye başladı. Olayın tesiri halen daha gündemden düşmemişken şimdi şirket yepyeni bir haberle karşımıza çıktı. Meydana getirilen açıklamaya bakılırsa IGTV ve düzgüsel akışta yer edinen videolar, Instagram Video adı altında birleştirildi.

Instagram Video sekmesi, kullananların profilinde, Reels ikonunun derhal yanında sergileniyor. Bu değişiklikle beraber, insanoğlu yepyeni ve geliştirilmiş bir video arayüzüne erişebilecek. Şirket ek olarak videolar için kırpma, filtreler, kişiler ve konum etiketleme ile insanların video oluşturmayı daha sorunsuz hale getirmelerine destek olacak yepyeni özellikler ekleyecek.

Instagram video resmen yaşamımıza girdi

Alexandru Voica adlı Feysbuk sözcüsü, Instagram’a gelen yepyeni video hususi durumunu Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı. Voica’nın ifadelerinde şunlar içeriyor:

“Bugünden itibaren IGTV ve akıştaki videoları tek bir formatta birleştiriyoruz: Instagram Video! Ayrıca, insanların yeni video içeriğini keşfetmesini kolaylaştırmak için, bu birleşik video formatının yaşayacağı profilinize yeni bir Video sekmesi sunuyoruz.”

Kullananların Instagram’da geçirdiği vaktin yarısı, meydana getirilen araştırmalara bakılırsa video izleyerek tamamlanıyor. Bugün kullanıma oluşturulan yepyeni video özelliği de firmanın artık bu alana daha çok yatırım yapacağına işaret ediyor.

Instagram seçilmiş kişiler hususi durumunu denemeye başladı

Bu yepyeni özelliğin yanı sıra Instagram, kısa sürede Yakın Dostlar için “Seçilmiş Kişiler” adlı yepyeni bir yaklaşımı kontrol etmeye başladı. Bu işlev, Yakın Dostlar hususi durumunun tekrardan isimlendirilmiş hali olarak şu anda Brezilya’da kontrol ediliyor. Bu sıralama kullanıcılarının bazı gönderilerde işaretini kaldırabilmeniz haricinde, Yakın Dostlar listesine benzer şekilde çalışacak. Özellik şu şekilde kullanılabiliyor:

Instagram Hikayeler sekmesini açın. Bir fotoğraf ya da video yükleyin. Paylaş butonuna tıklayın.

Hikayenizi görmesini istediğiniz bütün profilleri görmek için “Seçilen Kişiler”i işaretleyin.

Profilleri seçerek yada işaretlerini kaldırarak Hikayenizi kimlerin görebileceğini değiştirin.

Listeniz tekrardan düzenlenene kadar değişmeden kalacaktır.



Haber Kaynağı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *